Verksamheten

På förskolan Fjärilen bedriver vi verksamhet för barn i åldrarna 1-5 år, på två avdelningar. Vi har åldersnära grupper med en avdelning (Kålfjärilen) för de yngre barnen och en avdelning (Guldvinge) för de äldre barnen.


Fjärilen erbjuder en verksamhet med hög personaltäthet, där alla barn får utrymmet och möjligheten att utvecklas, leka och lära i en trygg och inspirerande miljö.


Ett centralt mål i vår verksamhet är att förksolan ska ha en ”vi-känsla” som sträcker sig över avdelningarna. Förskolan har regelbundet gemensamma aktiviteter, flexibla gruppindelningar där pedagogerna jobbar olika dagar på de båda avdelningarna, vilket också möjliggör för alla barn och pedagoger att mötas.


Fjärilen ligger på Umedalen, alldeles intill Skulpturparken och granne med Baltichallen, med närhet till skogspartier, pulkabacke och bibliotek. För en närmare vägbeskrivning och karta, gå in under fliken Kontakta oss!


Om oss


Fjärilen startade sin verksamhet år 2011 och är en fristående förskola. Förskolan använder sig av den kommunala kön för barnplaceringar, se mer information under fliken Länkar.


Visste du att


I Umeå kommun är vi den förskola som har högst antal förskollärare per barn. I dagsläget räknar vi knappt 3 barn per förskollärare vilket är mer än dubbelt så många förskollärare jämfört med de flesta andra förskolor i Umeå.

Kom och hälsa på


Ring och boka tid för att komma och hälsa på för att få veta mer vilka vi är! Gå in på Kontakta oss för att få våra kontaktuppgifter!

Liten och familjär förskola för trygghet och trivsel!